Fanny Fenster: 7 tips på hur du uppfostrar din pojke

Fanny Fenster är en 29-årig feminist och aktivist. Hon är mamma till två döttrar. 

7 tips på hur du uppfostrar din pojke:

1. Abortera honom

Män våldtar. Män stjäl. Män busvisslar på kvinnor. Män irriterar kvinnor. Män kallar homosexuella “bögar”. Män tror sig ha rätten till kvinnors kroppar. Män gillar “Sällskapsresan”. Vill du verkligen skapa en till man i denna värld?


2. Amma inte honom 

Om det är för sent att abortera honom (efterfödsel-aborter är ännu inte tillåtna i detta patriarkala samhälle) så måste du faktist börja uppfostra honom. Tutt-mjölk innehåller en massa anti-oxidanter och vitaminer och sånt som gör bebisar starka. Det är viktigt att du inte ammar en pojkbebis för det kommer ge honom ett orättvist övertag gentemot flickbebisar. Mata honom istället med söndersmulade riskakor, de innehåller ingen riktig näring och kommer att försvaga honom riktigt bra.

3. Lär honom att checka sitt manliga privilegium 

Lär honom att han och alla andra män är kollektivt ansvariga för förtrycket av kvinnor och stödet för våldtäktskulturen genom tusentals år. Lär honom att skämmas över vad hans kön har gjort and se till så att han vet vad kvinnor, människor av färg och genderqueer-individer behöver gå igenom varje dag på grund av hans köns ondo.

4. Lär honom att skämmas för sin “pojknatur”. 

Han kanske plockade upp en pinne och använde den som ett vapen. Kanske han springer runt och leker att han är en drake. Kanske brottas han med en annan pojke. Vilken grabbig, sexistisk grej han än gör, se till att han lär sig att det är fel och skamligt och att det skadar alla omkring honom – speciellt flickor.

5. Anta inte att han är straight.

Var kritisk mot allt heteronormativt. Visa honom fantastiskt HBTQ-material istället för normala, sexistiska barnprogram, se till så att han aldrig ser på någon media som inte har minst ett homopar i sig. Använd könsneutrala pronomen på honom – du kan bara hitta på ett – det är superkul. Få honom att klä sig i klänning för att utmana könsnormerna; alla andra barn kommer älska honom för det. Om du ser honom leka med en typisk “pojkleksak”, slit loss den där bilen från honom och ge honom en mer tolerant docka – eller ett köksset.

6. Avlägsna alla faderfigurer från hans liv

Pojkar med faderfigurer utvecklar ofta ett sexistiskt machosätt. Se till att skuffa undan all vuxen manlig närvaro under din pojkes uppväxt. Ett hett tips för att åstadkomma detta är att anklaga män i hans närhet för pedofili – då kommer de avlägsnas automatiskt. När du är ensam med din pojk, lär honom att förakta allt manligt.7. Gör honom till en feminist som respekterar kvinnor 

Sist men inte minst så måste du göra honom till en feminist. Det är extremt viktigt att han är allierad till feminismen, att han håller käft, tar några steg tillbaka och låter starka kvinnor ha sista ordet. Han måste lära sig att i detta patriarkala samhälle så tvingas kvinnor genomgå svårigheter på grund av det blotta faktum att han lever och andas. Således måste han vara enig med alla kvinnors perspektiv. Han måste inse att alla är lika mycket värda, men att kvinnor är mer värda.

*

Nu hoppas jag att ni applicerar det jag lärt er i era egna liv. För att diskutera artikeln, twittra under #MinPojke

Comments

comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*