Staten borde förse alla ensamma män med en flickvän

Melvin Mattiasson, 32, krönikör och expert på katanas.

Tony är alla flickors dröm. Han glider in på klubben i snygga glajjer från Armani, ett par schysta pjucks från Balenciaga och en läderjacka från Gucci. Med sina etthundranittio centimeter tornar han över samtliga på det brunstiga dansgolvet. Hans käkparti skulle kunna liknas vid en superhjältes, hans biceps likaså och när han börjar tugga sitt mintfräscha tugg med brudarna tar det blotta sekunder innan han får tag i någon snärta som vill låta sig släpas tillbaka till hans mancave. Det är därför han kallas In-N-Out-Tony.


För varje Tony finns det dock en Melker. Melkers etthundrasjuttio centimeter långa benstomme är spröd som en fågels, hans glasögon är tjocka som flaskbottnar och hans axelvidd ska vi inte ens tala om. Melker har en tröja från storebrorsan (som e 91:a), ett par baggy jeans från överskottslagret och en hej-kom-och-hjälp-mig-frisyr. Melker skruvar sig på dansgolvet och kliar sig i hårbottnen. Han ser ett brett Kattegatt av fräna fröknar, men ingen av dem vill att han ska bjuda opp till dans. I slutet av kvällen kilar Melker hem med inte bara svansen dinglandes slappt mellan benen (if you catch my drift).

Melker betraktar Tonys bravader helg efter helg och undrar med all klyft han kan uppbåda “skare va såhär?”. Melker vill ju också älska. Känna närhet. Känna det där lilla vi vanliga dödliga kallar kärlek.

Det är såhär det ser ut i Sverige anno 2020. Tonys tar brudarna och Melkers blir lämnade vid vägkanten. Det här är ett problem som politikerna borde ta en redig titt på och kanske till och med ta labbarna ur fickorna och göra någet åt. Män som Melker är ensammare än någonsin. I en tid där ens värde och manlighet mäts i hur många tindermatchningar man kan skaka ihop är Melker dödrökt. Melker har svept på åtminstone tiotusen bruttor sen anno 2017 och har fått gensvar från cirka fem, varav 4 visade sig vara japanska botar och den kvarvarande en man från vitryssland som sysslade med såkallat kattfiske. Depression och självmord är sista anhalten när man hamnar på glid såsom Melker gjort, och det är inte annat än att självmordsstatistiken för kisar i ung ålder ökar för varje år i takt med att ensamheten infinner sig på kammare efter kammare.

Vissa grabbar blir utåtagerande. Slåss. Spottas. Ägnar sig åt riktig tjyvgöra. Andra går in i sig själva, går ner i knarkträsket, dataspelsdjungeln, blir beroende av snuskfilmer på nätet. Hela samhället får sig en törn till slut. För många snubbar som inte har tro på livet, som inte har kvinnlig fägring bredvid sig i soffan på fredagskvällar, ja de tenderar att ta en del dåliga beslut. Så här kan det inte bara fortgå. En hel generation av män förpassas till ensamhet och jävlighet. Bara gräddan, alla Tonys får åtnjuta den sexuella revolution som appar som Tinder banat vägen för.

Så vad kan göras? Jo, det här är faktiskt någonting politikerna kan hjälpa till med. För att skapa större jämställdhet på dejtingmarknaden skulle regeringen helt enkelt kunna förse Sveriges Melker med en bättre hälft. Det skulle fungera som så att snubbar som Melker helt enkelt blir tillhandahållen en fräsch brud som blir hans flickvän. Det här skulle råda bot på så mycket i samhället och helt plötsligt skulle Tony inte känna sig så mallig längre – för alla män, hur de än är skapta skulle ha en riktig pangpingla vid sin sida. Och var skulle dessa tjejjor komma från då? Enkelt. Staten skulle kunna rekrytera tjejerna från lite varstans i landet, betala dem en rekorderlig summa och sedan distribuera dem till behövande.


Vissa kritiker kanske skulle säga “men hur ser man till att alla ensamma män får tjejer av liknande kvalitet?”. Enkelt, man skulle självklart tillsätta en panel som såg till så att tilldelningen skedde på rättvist vis. Det här är inte svåra grejer. Stora politiska revolutioner har gjorts förut, kvinnlig rösträtt, högertrafik och EU-medlemskap. Nu står vi på branten av en ravin som hälften av befolkningen är nära att trilla ner för och en enkel lösning glor oss rätt i nyllet. Det här är ett strukturellt problem som är så grundligt att om man bara tillgodoser det här behovet hos männen där ute så löser sig en hel radda med problem automatiskt. Varför har ingen tänkt på det här tidigare?

Om inget annat är detta ett förslag som verkligen borde diskuteras, det kan ni göra under hashtaggen #EnTjejTillAlla.

Comments

comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*