Miljöpartiet budgeterar 250 miljoner kr till propellerkepsar – skall generera vindkraft

Under förmiddagen presenterades regeringens vårbudget. Budgetens innehåll var föga anmärkningsvärt och gick i linje med de Rödgrönas löften. Det fanns dock en viss budgettering som höjde en del ögonbryn, i synnerhet från de blå och gula. Miljöpartiet har valt att spendera 250 miljoner kronor på inget mindre än propellerkepsar.


Tanken är att alla Sveriges barn skall tilldelas en propellerhatt när de fyller fyra år, och förutom att se riktigt gulliga ut så skall propellerhattarna hjälpa till att generera vindkraft. Miljöpartiets mål är att detta även skall dämpa barnens klimatångest eller den mildare varianten klimat-olusten.

Gustav Fridolin, som onekligen skulle passa i en propellerhatt då han ser ut att heta Pelle och gå i klass 4b, hade detta att säga: “Snurra min jord igen, radion spelar vår sång, Stockholm ligger öde och världen håller andan” Vilket var ganska ovidkommande. Vi hittade en pojke på gatan som hade en propellerhatt på sig redan och frågade efter en intervju, men han ville bara äta sin klubba.

Jimmie Åkesson är förbannad på budgetteringen, han sade följande : “Hoppas det blåser upp till orkan så de flyger av era oansvariga jävlar”.

För att diskutera detta, twittra under #PropellerSkandalen


Comments

comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*