Bråk om Liberalernas logga bakom Jan Björklunds avgång – “För lite Folkpartiet för mycket fallos”

Under förmiddagen meddelade Liberalernas partiledare Jan Björklund att han inte kommer att ställa upp i partiledaromvalet. Han lämnar därmed sin post efter tolv år vid forna Folkpartiets roder. Enligt uppgifter som kommer inifrån partiet skall hans beslut vara kraftigt knutet till ett bråk om Liberalernas nya logga som pågått sedan 2016. Loggbytet blev mycket uppmärksammat då den nya loggan kan (med en nypa fantasi) uppfattas som en aning fallisk. Enligt källan skall Jan Björklund ha varit trött på snopp-skämten som han fått utstå och kraftigt pådrivit att den skulle ändras igen – utan gehör från övriga i partistyrelsen . Detta ska ha lett till stora gräl varvid Björklund ett flertal gånger hotat med att avgå om partiet inte beviljade hans önskan. I sitt interna avgångsmeddelande uttrycker Björklund sin frustration över loggsituationen:


“Jag har varit ståndaktigt länge nog nu, det är mycket jag klarar av men att bli kallad kukhuvud av Asta, 72 i Vällingby för att man råkar stå framför sitt eget partis logga är droppen. Ni kan alla fara åt fanders era låtsas-liberaler. Jag krävde mer Folkpartiet mindre fallos, ni ville inte lyssna – men ni kommer lyssna. Det här är som ögonblicket i en superhjältefilm där hjälten råkar ut för någonting livsomvälvande som blir startskottet för en mörk resa som slutar med att han blir en superskurk – tänk på det.” 

Nya Allehanda sökte Jan Björklund för en kommentar men enligt partikansliet har han lämnat landet för att “samla tankarna”. Vi håller er uppdaterade om vidare detaljer kring Björklunds avgång uppkommer.


Comments

comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*